January 14, 2010

paragraf hidup;lelah berlari

serius-aku sedih, kecewa, geram
kenape?
bahagia tu bukan untuk aku kah?
aku tak layak bahagia?
aku kecewa sebab manusia sekeliling aku.(maaf, tahap sensitivity aku tinggi)
aku berani reveal true colors aku kat sini sebab aku tahu tak da sapa baca entry aku ni.tak kesah pun.janji aku puas!

honestly, aku tak punya ramai kawan kat sini.
bukan aku spesies tak suka berkawan.
tapi aku jenis tak banyak cakap.
ada orang cakap aku tak happening.ya!memang tak!
ada orang cakap aku pendiam. ya!memang aku pendiam.
ada orang cakap aku lone ranger. betul.memang betul.(kalo ramai2 jadi power rangers laa pulak kan)
sebab pengalaman banyak mengajar.bukan serik, tapi hati2.
ada orang cakap aku manja.ya betul!aku tak boleh kalo ada orang marah2 aku.nanti aku sedih.teruk kan?(macam budak-budak)marah2 pun agak2 la, aku ada perasaan gak.aku tak pernah pulak marah2 diorang. kalo aku marah pun aku diam je.nanti2 hilang laa marah tu.
dan perkara yang paling aku tak suka tentang diri sendiri ialah-aku susah nak bagi jawapan 'tak'.
contoh kalo ada kawan2 mintak tolong atau suruh apa2, aku akan bagi jawapan 'ya,boleh,ok etc' yang bermaksud aku setuju.betul ke kalo hati baik sangat, orang akan pijak kepala kita?
itu lah masalah aku sekarang ni.
aku cakap dengan kawan2 pun, jaga gila tutur baris bicara.yea la, kut2 ada yang terasa hati.takmo laa masam muka nanti.(masam ketiak pun takmo gak)
alih-alih, aku pulak yang terasa.(sungguh tak adil dunia!)
what the hell is this? dan for that very reason, aku banyak diam.
aku juga punya perasaan!(mahu saja aku jerit baris itu satu dunia)

jadi, aku simpulkan (tanpa tali, benang,riben etc) hidup aku memang macam ni.
aku hargai sangat kawan2 aku.rindu sangat kengkawan lama.miss them big time!(but, diorang tak de kat sini)


*diam itu lebih baik.

2 comments:

Pakcu said...

panjang entry =D
ala...jgnle down..yakin kat diri sendiri k..pedulikan ape yg orglain nak cakap~

*naziela said...

thanx pakcu~

 
© 2010 All Rights Reserved. Template design by Lone Rangers